6/4/10

Dos nous llibres de Josep Gil i Ribas

Joan Boronat publicà un article al setmanari Catalunya Cristiana de divendres 1 d'abril sobre els llibres La divinització de Jesús de Natzaret i Cristianisme i cristiandat, de Josep Gil i Ribas.
Boronat ressenya els dos primers volums de la col·lecció que presenta amb esperit crític la història del pensament cristià
El Dr. Josep Gil i Ribas ha publicat simultàniament dos llibres: La divinització de Jesús de Natzaret i Cristianisme i cristiandat. Aquests dos volums, editats per Cossetània Edicions, consten de 336 pàgines cadascun.
El primer és el número 1 de la col·lecció Història del Pensament Cristià, que pretén presentar amb esperit crític la història del pensament cristià, situat en les coordenades de religió, fe, teologia, cultura i Església, i sempre dependent dels fets històrics.
En el segon volum, de la mateixa col·lecció, l’autor, sense oblidar les dades que permeten reconstruir els fets de l’època, fa el seguiment del pensament cristià des de finals dels segle I fins a la «invasió dels bàrbars», un recorregut que queda reflectit bàsicament en els textos de la «patrística».