14/4/10

Terres de l'Ebre: vida i colors, de Vicent Pellicer

Magnífic llibre il·lustrat que desperta tot l'interès per a recórrer les comarques de l'Ebre després d'un llarg i fatigós hivern. És el moment d'aprofitar el bon temps per buscar els colors de la terra i la vida i gaudir plenament de les troballes del paisatge del Delta, la vall de l'Ebre, la Plana i el Port.
Perquè, com escriu l'autor: "M’atreviria a dir-vos que no hi ha vida més pura que la que brolla del cor de la natura. Les boscúries, les valls, els barrancs, els rius, les serralades, els cims..., l’esplendor de la bellesa dels quals encapritxen els nostres ulls i ens conviden a passejar-hi; ens empenyen a regressar als nostres orígens i comunicar-nos amb els éssers que hi habiten, especialment amb les aus, fidels a la terra i l’aigua, des de temps immemorials. És la veu dels nostres germans, de la consciència, que ens recorda el que som, d’on venim, i cap on hauríem d’anar, perquè som natura vivent! Les Terres de l’Ebre són natura brogent!"
Aquest llibre conté textos en català, castellà i anglès i la seva edició compta amb el suport de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre, la marca turística Terres de l'Ebre, el Parc Natural dels Ports i l'Ajuntament de Tortosa.

Article al blog de la llibreria Can Solfa sobre el llibre Terres de l'Ebre: vida i colors, de Vicent Pellicer.