9/4/09

Cossetània presenta deu novetats d'autors ebrencs per la Diada de Sant Jordi

Francesca Aliern, Miquel Esteve, Núria Grau, Vicent Pellicer, Josep Igual, Xavier Garcia i Antonio Querol
Cossetània presenta per a la propera diada de Sant Jordi un total de deu novetats d'autors de les Terres de l'Ebre: Aigües fondes, de Francesca Aliern; El Baphomet i la taula esmaragda, de Miquel Esteve; Quaderns deltaics, de Josep Igual; Port endins, de Vicent Pellicer; Ebre blook, relats d'aigua dolça al Serret Blog; El territori de l'Ebre: ordenació i jerarquies urbanes, d'Antonio Querol; Els 50 millors barrancs del massís del Port, de Carles Martínez; Artur Bladé en la política i la literatura catalanes del segle XX, de Xavier Garcia, i dos nous volums de l'Obra Completa d'Artur Bladé i Desumvila, Cicle de l'exili II (Viatge a l'esperança i De l'exili a Mèxic), i Cicle de la terra natal III (L'edat d'or).
Dimecres dia 8 d'abril es va presentar als mitjans de comunicació dels novetats ebrenques de Cossetània. En la presentació, Núria Grau, editora de Cossetània, responsable de l'edició de les publicacions de les Terres de l'Ebre, destacà la qualitat dels autors i de les seves obres, "a més hem d'agrair als autors ebrencs que facin del territori el marc de les seves obres. Són totes obres amb denominació d'origen Terres de l'Ebre."
Francesca Aliern, destacà de la seva novel·la, Aigües fondes que "és una obra que lluita per abolir els maltractaments a la dona. La novel·la està inspirada en una història real molt dura que se m'ha fet molt difícil d'escriure."
Josep Igual digué de Quaderns deltaics que "és una obra escrita físicament al Delta però on hi apareixen tots els registres literaris que conreo: assajos, petites històries, narrativa, algun petit poema, prosa, aforismes, periodisme literari... La trama del llibre és el pas del temps des de la quotidianitat. Es un dietari sense dates fet des de molts angles de visió."
Sobre Baphomet i la taula esmaragda, Miquel Esteve indicà que "és un viatge literari de recerca que arriba fins a l'actualitat. Fa història de la història. Intenta explicar coses que no coneixem i enllaçar fets històrics amb l'enigma del Baphomet. És una novel·la trepidant amb tocs de cinisme, d'humor i també d'història."
Vicent Pellicer explicà que a Port Endins "hi conviuen tres narracions curtes basades en fets reals i amb tres dones com a protagonistes que tenen l'espai geogràfic del Port."
Per la seva part, Xavier Garcia comentà que en el llibre Artur Bladé en la política i la literatura catalanes del segle XX "dono la meva opinió sobre la vida i obra de Bladé." De qui digué que fou una persona "a qui el contacte amb la terra i amb els seus paisans el van marcar per tota la vida."
Antonio Querol, autor de El territori de l'Ebre: ordenació i jerarquies urbanes explicà que el llibre "és un estudi territorial sobre el conjunt de les Terres de l'Ebre. El nostre territori és molt bonic per a les persones a qui agrada la geografia ja que és molt heterogeni, cosa que conforma una situació especial d'entitats urbanes. El treball analitza, en aquest sentit, les jerarquies urbanes actuals de les Terres de l'Ebre".

Més informació: