6/2/08

Eliana Thibaut: "La poma, a banda de ser molt saludable, permet elaborar plats de naturalesa molt diversa"

El llibre La cuina de la poma (Cossetània Edicions) d'Eliana Thibaut i Comalada, es va presentar el dimarts 5 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre, a l’FNAC l’Illa. La presentació va anar a càrrec de Jaume Fàbrega, crític gastronòmic i col·laborador de la revista El Temps. També va comptar amb la presència de Jordi Fernández Cuadrench, delegat de la Generalitat a la Catalunya Nord, i de Marcel Mateu, vicepresident primer del Consell General de la Catalunya Nord. A continuació es citen algunes de les frases que es van dir durant l'acte.

Jaume Fàbrega:
"El llibre de l’Eliana Thibaut i Comalada, sobre la poma, reflecteix, com totes les seves obres, els seus amplis coneixements deguts a la seva llarga trajectòria i al seu rigor. No és un llibre més sobre la poma: hi explora totes les possibilitats"
"L’Eliana no dóna mai res per sabut. És per això que ens explica també les receptes bàsiques que ens han de servir per a l’elaboració dels plats."
"A vegades tinc la percepció, almenys quan es tracta de cuina, que la Catalunya Nord és més catalana que Barcelona. I l’Eliana ens en dóna proves."

Eliana Thibaut:
"Si vaig fer un llibre sobre la poma, és perquè és la fruita més estesa mundialment i, a la vegada, és molt saludable: conté quasi totes les vitamines, molts minerals, fibra… En fi, és molt saludable. I permet elaborar plats de naturalesa molt diversa, com es pot demostrar en les pàgines del receptari."
"A la Catalunya Nord, la cuina catalana ha estat tradicionalment molt minoritzada. Tot i la seva riquesa dins la majoria de les cases, les dones burgeses la consideraven de menor categoria i van tendir a fer cuina francesa. I això pasava també amb els restaurants: veien —i molts veuen encara— la cuina catalana com a vulgar i limitada a quatre plats. Hi ha persones que fem el possible per canviar aquesta tendència."