26/6/07

17 propostes per descobrir el Pallars Jussà

Cossetània Edicions ha publicat Caminant el Pallars Jussà que es presentarà el dimecres 27 de juny, a les 7 de la tarda, al Museu Comarcal de Ciències Naturals de Tremp (Passeig del Vall, 13). La presentació anirà a càrrec del propi autor del llibre.

Resum
La comarca del Pallars Jussà és una àrea privilegiada per a la pràctica del senderisme. Es tracta d’una terra d’excepcionals miradors naturals on cada turó, muntanya o serralada es converteix en una talaia sobre el territori. Aquí, l’esquelet de la geografia, és a dir, les ser-ralades i barrancs, les valls i les conques, els penya-segats i els congostos, es presenten despullats a ulls dels caminadors. La geologia és senzillament espectacular i, gràcies al fet que moltes àrees no estan emboscades, es poden apreciar amb detall moltes formacions rocalloses d’aspecte inexplicable per als no especialistes.

L'autor
Jordi Tutusaus sempre ha tingut dues passions: recórrer a peu el paisatge i cercar-hi fotografies amagades. A la terra que el va acollir de petit, Tarragona, va aprendre a buscar els camins que el van dur fa cinc anys al Pallars. Establert al Sobirà i enamorat de les grans alçades pirinenques, aviat va descobrir que el Pallars Jussà té una llum i un horitzó màgics i captivadors. Actualment dirigeix una empresa dedicada a recuperar i promocionar un patrimoni gairebé oblidat: els antics camins tradicionals.