27/6/07

Cossetània publica la 2a edició del llibre "La Serralada Litoral en BTT"

Aquest mes de juny Cossetània Edicions ha publicat la segona edició de la guia La Serralada Litoral en BTT de Joan Portell Rifà, que va ser editat per primera vegada l'octubre de l'any 2000.
Per a aquesta segona edició l'autor ha fet una anàlisi i revisió dels 18 itineraris que transcorren per les serres de Marina, Sant Mateu, El Corredor i Montnegre i s'han actualitzat les rutes que per qualsevol motiu han patit algun canvi o transformació des del 2000.

Resum
Aquest llibre recull un total de divuit itineraris per fer en BTT pel tram de la Serralada Litoral comprès entre el riu Besòs i la Tordera. Els recorreguts transcorren per les serres de Marina, Sant Mateu, el Corredor i el Montnegre. Les rutes segueixen sempre per pistes i camins marcats per aquesta serralada que comparteixen les comarques del Barcelonès, el Maresme i el Vallès Oriental.

L'autor
Joan Portell Rifà va néixer a Barcelona el 1965. Pedagog de formació i professió, actualment també escriu i fa crítica literària, especialitzada en literatura infantil i juvenil. Membre del Centre Excursionista de Catalunya des del 1980, va descobrir la muntanya mercès als seus pares, a l’escoltisme, amb qui ascendí el seu primer 3.000, el Besiberri Sud, i al seu germà Jordi, el qual l’introduí a Montserrat al món de l’escalada amb catorze anys. Aviat mostrà un gran interès per la muntanya que el portà a practicar l’esquí de muntanya, l’escalada en roca i en gel i el barranquisme, entre d’altres activitats. A principis dels 90 descobrí la bicicleta de muntanya, i no se n’ha separat fins avui dia. L’origen excursionista l’ha portat a conèixer la majoria de serres i massissos de Catalunya, de l’Estat Espanyol i alguns dels principals del món. Des del 1992 fi ns al 1999 ha publicat rutes d’itineraris en BTT al diari Avui, amb més de 200 articles, i actualment ho fa a El Periódico, on ha publicat gairebé 400 itineraris diferents. Col·labora periòdicament en revistes com Cavall Fort, Descobrir Catalunya i NAT, i també ho ha fet en altres revistes (El Mundo de los Pirineos, Viajes-National Geographic, Vèrtex, Altaïr, etc.). Ha publicat una col·lecció d’itineraris amb el títol Catalunya en bicicleta de muntanya (3 volums), un llibre d’itineraris per Andorra i guies de Passejades pel Montseny, En bicicleta per Barcelona, Collserola i rodalies, Passejades per la Cerdanya i l’Alt Urgell i, dins la col·lecció Azimut, La Serralada Litoral en BTT i Les rutes en bicicleta del “Cavall Fort”. També s’ha especialitzat en rutes en família i ha publicat Rutes per a nens i nenes I i II, així com els títols Montserrat, Cerdanya, Baix Empordà i Alt Empordà de la col·lecció Els Camins de l’Alba.