22/6/07

El palau Robert acollí la presentació del llibre "Racons. Temps d'aventura"

El dijous 21 de juny va tenir lloc al Palau Robert de Barcelona, la presentació del llibre Racons. Temps d'aventura. 22 excursions a peu i emb BTT proposades pels teleespectadors. Durant aquest acte, es van. lliurar els obsequis a les persones que van participar en la iniciativa del programa enviant les serves propostes de rutes.
La presentació i lliurament d'obsequis va anar a càrrec de Ferran Moron, de TV3; Toni Real, director i presentador de Temps d'Aventura; Jordi Ferré, gerent de Cossetània Edicions i Elena Goixens, cap de marxadandatge i publicacions de TV3.
En la seva intervenció, Jordi Ferré va dir que estava satisfet d'haver pogut editar aquesta guia conjuntament amb TV3 i els teleespectadors del programa. Va reconèixer i valorar molt positivament la feina feta pels autors i va voler remarcar la qualitat dels treballs presentats tant per les persones que ja havien publicat anteriorment altres llibres d'aquesta temàtica, com per les que mai ho havien fet.
Per la seva part, Toni Real comentà que el projecte els va il·lusionar molt i agraí la participació de les persones que van enviar propostes d'excursions ja que "sense vosaltres no hagués estat possible tirar endavant el llibre". Apuntà també que "els mitjans de comunicació estan canviant. Fins ara nosaltres erem els creadors de continguts i vosaltres els espectadors, però cada vegada més, tendim a que vosaltres sigueu els creadors. En aquest cas, els professionals del programa són els espectadors, és el Jo periodista". Digué que "la millor persona que pot escriure una ruta de muntanya és la persona que hi ha passat, la que l'ha descobert" i que gràcies a això "tenim un llibre fabulós que està a l'abast de tothom ja que hi ha rutes de tota mena, per fer a peu, en BTT, per gaudir en família...".
En acabar la seva intervenció va llegir els noms de totes les persones que havien publicat el seu racó. Després de veure un documental sobre tres rutes del Temps d'aventura es va fer l'entrega dels premis als participants del recull.
Els premis que es van repartir van ser els següents:
Un reproductor de DVD, més tres exemplars del llibre, més un llibre de la col·lecció Azimut de Cossetània Edicions, per a les quatre millors rutes:
Manel Figuera - El roc del Boc, una bella muntanya desconeguda
David Sancho - Ruta dels maquis al Montsec de Meià, en BTT
Carles Sans i Rosa Perarnau - Resseguint en BTT els passos de bandoler Capablanca
Josep Vallès - Ruta per veure construccions de pedra seca
Per a les sis següents rutes més ben treballades, un lot de set llibres de la col·lecció Azimut de Cossetània Edicions, més tres exemplars del llibre Racons. Temps d'Aventura:
Joana Garcia i Santi Puig - La serra de Rodes (o serra de Verdera)
Guillermo Paluzie - Barcelona, mar i muntanya en BTT
Joan M. Vives - El Puig d'Alfar
Carles Sallán- Ruta de Montmeneu en BTT
Max Grau - Cova dels Bous, Faig Pare i Pi Gros (arbres monumentals)
Joan Carol i Lluís Adroher - Les Salines en BTT
Per a la resta de participants en el recull, tres exemplars del llibre, més un llibre de la col·lecció Azimut:
Joan Ramon Segura - Picancel: un itinerari per recordar els maquis de l'Alt Llobregat
Eduard Aixut - Per la via romana del Montsec
Màrius Domingo - En BTT de Rojals a la mola del Quatre Termes pel Clot del Llop i els Cogullons
Lluís Capmany - El trípode montserratí
Xavier Romero - Travessera del Cadí: repte assolit
Rafa López - La serra de Collserola: La Floresta-Sant Just
Dalmy Gascón - Els avencs de la Febró (Muntanyes de Prades)
Miquel Rossell - Ruta de les Colònies
Josep Gironès - La mola de Colldejou
Joan Carles Bullón - El Pic du Lion (2.102 m) i el llac de Bareilles
Antoni Rafart - Sadernes
Pep Torn - Montcau, Sant Llorenç del Munt i Castellsapera