14/9/09

"L'escola al descobert" descriu la realitat escolar per poder contribuir a la seva millora

El llibre L’escola al descobert. Claus per a conèixer el món escolar, de Josep M. López Madrid, es presentarà dimecres 16 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la llibreria Catalònia.
La presentació anirà a càrrec de Maria Rosa Buxarrais, directora del Departament de Teoria i Història de l’Educació de la UB.

Fruit del convenciment que només un coneixement de la realitat escolar ens permetrà contribuir a la seva millora nasqué aquest llibre. En un exercici saludable, que poques vegades s’ha fet, el llibre ens ofereix l’oportunitat d’endinsar-nos en l’interior del dia a dia de les escoles d’Educació Infantil i Primària. Gràcies a les vivències i opinions de les 23 col·laboracions, que complementen la mirada crítica de l’autor, podrem conèixer, valorar i tal vegada ajudar a repensar una institució cabdal per la nostra societat.

Josep Maria López:
D’en Josep Maria López, mestre i pedagog, en destaca la seva preocupació constant durant els seus set anys de treball com a mestre de Primària per la millora de l’escola i per la defensa d’un canvi de rumb de la mateixa. Amb el llibre, que coincideix amb la recta final de la seva tesi doctoral, en Josep Maria culmina una primera etapa professional d’indagació, re- flexió i culturització sobre el món de l’escola, en la qual, la reflexió crítica i una actuació coherent amb els seus principis han estat els motors del seu treball. És coautor dels llibres Prevención de la anorexia y la bulimia, Les fosses de la memòria, així com de diversos articles i materials pedagògics.