16/9/09

"El llibre de les catànies i les coques de Vilafranca" presenta una àmplia mostra d'una pastisseria amb història i amb noms propis

El llibre de les catànies i les coques de Vilafranca, de Joan Solé i Bordes i Joan Cercó i Rimbau, es presentarà dijous 17 de setembre, a les 8 del vespre, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
La presentació anirà a càrrec de Jordi Girona i Alaiza, president del consell comarcal de l'Alt Penedès; Jaume Fàbrega, gastrònom i autor de diversos llibres de cuina, i els autors.

No gosaríem assegurar que els del Penedès siguin més llépols que la resta dels Països Catalans, però la seva varietat de propostes és fascinant: les coques farcides o de recapte, la fruita i amb tots mena de confits. Una mostra àmplia de les joies de la pastisseria de la terra: borregos, coques fines, bufats i merengues, currutacos, vilafranquins, coques fi nes, garlandes, rostes... i l’excel·lència de les catànies. Joies amb història i amb noms propis.

Joan Solé i Bordes i Joan Cercó i Rimbau:
Joan Solé i Bordes (Vilafranca del Penedès 1955)és filòleg docent i grafòman impenitent. Cronista de la Vilafranca i el Penedès contemporani, àmbit sobre el que ha publicat nombrosos estudis i diversos volums. El 1984 publica un estudi sobre les coques de Vilafranca i col·labora periòdicament en publicacions vitivinícoles i enològiques. President de l’Institut d’Estudis Penedesencs (1999-2007). Juntament amb Joan Cercó i Rimbau ha portat a terme l’assessorament gastronòmic de les Rutes del Vi i el Cava.
Joan Cercó i Rimbau (Torrelles de Foix 1953) és professional de la restauració, des del restaurant Sant Jordi-Ca La Katy de Sant Martí Sarroca ha promogut nombroses iniciatives culturals i gastronòmiques, d’entre les que destaquen la promoció de la Fira del gall de Vilafranca, les Rutes del xató i la concessió dels Premis Literaris Penedesencs de la Nit de Sant Jordi. Fundador i president del “Penedès, Club gastronòmic”. Juntament amb Joan Solé i Bordes ha portat a terme l’assessorament gastronòmic de les Rutes del Vi i el Cava.