17/9/09

Divendres 18 de setembre es presenten els llibres "Notes d'un viatge a l'infern" i "El Ball de Valencians de Tarragona"

El llibre Notes d’un viatge a l’infern, XVII Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar, de Damià del Clot i Trias, també es presentarà divendres 18 de setembre, a les 8 del vespre, a l’Ateneu Vilassanès.
La presentació anirà a càrrec de l’escriptor Ricard Biel.

El llibre El Ball de Valencians de Tarragona, de Marta Badia i Gerard Elies, es presentarà divendres 18 de setembre, a les 8 del vespre, a la Casa de la Festa de Tarragona.


El Ball de Valencians de Tarragona

Aquesta guia és una eina didàctica que ha de permetre als mestres i als educadors descobrir el vessant educatiu i pluridisciplinari del nostre ric patrimoni cultural i tradicional. En ella hi trobareu material divers: informació sobre el El Ball de Valencians, fotografies, dibuixos, propostes didàctiques al voltant d’aquesta activitat, fitxes fotocopiables i altres materials diversos. Tots aquests suggeriments i recursos no pretenen altra cosa que posar a l’abast dels docents els mitjans adients per treballar l’observació, la identificació, el reconeixement, la reflexió, el joc, el coneixement intrínsec i el gaudi de l’element del Seguici que us presentem. Trieu les propostes i els suggeriments que més us agradin o s’adaptin al curs i les característiques dels alumnes que tingueu. La Festa Major de Santa Tecla és plena d’elements singulars, propis i identificadors de la nostra culturaque, usats adequadament, esdevenen agents educadors i sociabilitzadors. Un dels objectius del nostre sistema educatiu i d’aquesta guia didàctica és promoure la integració dels nens i les nenes, dels nois i noies en el context sociocultural on viuen i al qual pertanyen.

Notes d'un viatge a l'infern

La reacció de l’ésser humà quan perd allò que més estima és imprevisible. Uns opten per iniciar una altra vida. Altres prefereixen lluitar per recuperar allò perdut. Morgan Estilo va decidir matar. Per entendre aquesta decisió, el seu advocat es veu obligat a recórrer a l’obra de Claude Chabrol. Però no només la filmografia del cineasta francès és present en la novel·la; també la música de Nick Cave & The Bad Seeds o la poesia de Lautréamond l’ajudaran a penetrar en els motius que van portar un escriptor d’èxit a assassinar la seva esposa. En aquest camí per comprendre les causes del crim, el lector viatjarà a Mèxic DF, Barcelona, Biarritz, Montpeller i París. També es creuarà amb personatges reals —com Frédéric Beigbeder o Miss Kittin— i altres de ficticis que l’endinsaran en móns en què el vici i el sexe esdevenen part de la seva essència.

Damià del Clot:
Damià del Clot i Trias (Vilassar de Mar, 1973) és advocat. Graduat Superior en Dret Constitucional i Ciència Política per la Universitat de Barcelona i doctorand en Dret Constitucional. És membre de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona des de l’any 2001 i soci codirector del despatx professional Consell Legal Advocats. Ha publicat els llibres La delegació de funcions del President de la Generalitat. La figura del Conseller Primer (Editorial Mediterrània 2007) i L’espai nacionalista a Catalunya (1999-2006): crònica d’un enfrontament (La Busca Edicions 2007), obra finalista del Premi Nacional d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès 2007.