23/11/08

Margaritza Aritzeta: "A 'Vilaniu' hi ha un univers que s'allarga a altres novel·les d'Oller"

La sala d'actes de l'Institut d'Estudis Vallencs va acollir el diumenge dia 23 de novembre la presentació de l'edició de Cossetània Edicions de la novel·la Vilaniu, de Narcís Oller, obra inclosa en la Biblioteca Narcís Oller de l'editorial. La presentació va anar a càrrec de l'escriptora i prologuista del llibre Margarida Aritzeta.
El president de la Societat Narcís Oller, Magí Sunyer, va indicar que "un dels objectius de la Societat és que s'editin totes les obres d'Oller ja que si bé n'hi ha algunes que estan a l'abast dels lectors, n'hi ha d'altres que costen de trobar".
Margarida Aritzeta va comentar que "aquest és un dia històric per Valls, ja que si bé la reconciliació entre Oller i la ciutat fa temps que es va produir, ara l'edició de Vilaniu per una editorial de Valls es un gest de reconciliació definitiva amb l'escriptor. Afegí també que a "Vilaniu hi ha un univers que s'allarga a altres novel·les d'Oller. Darrera l'obra hi ha una aventura de transformació social i econòmica." Aritzeta va dir que la nova edició de l'obra convida a fer "una nova lectura de Vilaniu més particular i especialitzada."
Per la seva part, Roman Galimany va indicar que "el Vilaniu que va descriure Oller té moltes connotacions amb el Valls actual."

Més informació:
El Punt