4/11/08

"Escalada en roca" vol ser una eina útil per a aquells que s'inicien en "l'art d'escalar"

El llibre Escalada en roca. Manual pràctic, de Nando Gel, es presenta dimecres 5 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes del Centre Excursionista de Catalunya.
La presentació anirà a càrrec de David Mengual i Padrós, vicepresident del Centre Excursionista de Catalunya.

L’escalada en roca és un esport prou ampli i complex, en el qual és necessari tenir una formació sòlida i progressiva per poder gaudir-ne amb la màxima seguretat. Això porta temps, però durant el procés d’aprenentatge ens adonarem que no solament aprenem una sèrie de tècniques, sinó que, a més, descobrim el millor de nosaltres mateixos. Aquest manual pretén ser una eina útil per a totes aquelles persones que comencen el bonic camí en l’aprenentatge de “l’art d’escalar”. S’hi recullen de manera detallada el material necessari i la seva utilització, les tècniques de progressió i seguretat tant en vies esportives com clàssiques, exercicis pràctics per desenvolupar la gestualització, tècniques d’autorescat, el ràpel, conceptes sobre l’entrenament i com fer una bona planificació per dur a terme la nostra activitat amb garanties d’èxit.

Nando Gel:
Nando Gel va néixer el març del 1969 a Vilassar de Mar. Descobrí l’escalada als 14 anys, i, com tants altres escaladors catalans, s’ha format a Montserrat, el Pedraforca i el Montsec. Ràpidament l’escalada es convertí en la seva gran passió, circumstància que amb el temps l’ha portat a treballar com a guia i professor d’escalada des de l’any 1997, compartint somnis i il·lusions amb els seus alumnes i clients. La seva passió per la docència fa que en els seus cursos els alumnes no descobreixin tan sols l’esport de l’escalada, sinó també com aquest ens pot arribar a potenciar com a persones, amb la qual cosa es converteix en una escola de vida on es rep una educació constant sobre els valors humans, la superació personal i el respecte envers la natura.