11/11/08

"Història de la Conca de Barberà. Història de l'Art" recopila estudis sobre la producció artística vinculada amb la Conca

El llibre Història de la Conca. Història de l'Art , coordinat per Joan Fuguet i Carme Plaza, es presentarà dimecres 12 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, a l’Ateneu Barcelonès.
La presentació anirà a càrrec de Jordi Pericot i Canaleta, Catedràtic de Semiòtica de la UPF.

Història de la Conca de Barberà. Història de l’Art forma part d’un projecte global que sobre la història de la comarca ha endegat el Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Es tracta d’una recopilació sintètica d’estudis sobre la producció artística relacionada amb la Conca, des de l’època medieval fins a l’actualitat, que comprèn tant el patrimoni artístic produït per als pobles de la comarca, com aquell que ha estat executat per artistes conquencs, dins i fora d’ella. Els articles que conté han estat redactats per especialistes universitaris de cada una de les matèries. Són textos científics tractats amb registre didàctic i rigorós, que tant poden ser útils per als estudiosos com per al públic en general interessat en conèixer el patrimoni artístic de la Conca. Una altra finalitat important és oferir als ensenyants de la comarca un material actualitzat, que permeti superar vells tòpics no qüestionats i, a hores d’ara, encara vigents.