14/11/08

Jordi Aluja: ""Camins del serè", a banda de proposar circuits per indrets bonics, fa un treball de recerca de les històries que s'hi han viscut"

Presentació de Camins del serè a la llibreria La Capona

Camins del serè. 25 circuits a peu pels voltants del Camp de Tarragona, , d'Antoni Cabré i Puig, es va presentar dijous 13 de novembre a la llibreria La Capona, de Tarragona. Aquesta és la setena obra de Cabré dins la col·lecció Azimut. Els seus volums anteriors són: El Montsant, Per les serres del mestral (I i II), Siurana, Excursions escollides des de la Costa Daurada i Excursions escollides pel Prepirineu.
La presentació de dijous va anar a càrrec de Jordi Aluja, antic president del Centre Excursionista de Tarragona, que va parlar de l’atractiu dels itineraris proposats a la guia:

• «Quan, fa quasi deu anys, vam presentar la guia del Montsant, del mateix Antoni Cabré, vam parlar de la manca de guies de les nostres comarques.»
• «Llegint els itineraris de Camins del serè, se’ns desperta el desig de passar-hi.»
• «El que més cal destacar de l’obra és que, a banda de proposar circuits circulars per indrets bonics, hi ha un treball de recerca de les històries que s’hi han viscut.»
• «L’Antoni recull una doble visió de l’excursionisme: la moderna, de coneixement de la natura, paisatgística, de conservació, d’esforç físic en les excursions…; i la romàntica, amarada de l’esperit de la Renaixença, moment en què l’excursionisme català va fer les seves primeres passes.»

Antoni Cabré va destacar destacar una vessant més literària de la seva obra:
• «Les excursions són per fer a peu, però també és un llibre per tenir a la tauleta de nit i llegir-les.»