29/11/08

"Cuida-les Chomolugma és un llibre molt humà, natural i planer"

La Biblioteca Maria Barbal de Tremp va acollir el divendres dia 28 de novembre la presentació del llibre Cuida-les Chomolugma, obra de Sílvia Ferrandis, que ha estat editat per Cossetània Edicions. La presentació va anar a càrrec d'Enric Faura, director de la col·lecció Annapurna de l'editorial.
Faura va indicar que "és un llibre sobre l'Everest, que parla d'aquesta muntanya, però és diferent dels altres pel to que l'autora utilitza i pel seu estil. L'enfocament que en fa és molt humà, natural i planer." Afegí també que aquest "és un llibre de muntanya obert a tothom. Es dirigeix a molts lectors que no necessàriament han de ser gent de muntanya; dóna una visió de la muntanya molt personal." Finalment, digué que l'autora explica "el que l'ha portat a fer muntanya i també la cara fosca de l'Everest."
Per la seva part, l'autora va recordar l'expedició a l'Everest com una experiència molt dura i molt diferent de l'anterior expedició que van realitzar al Sishapagma. Ferrandis assegurà que "vam viure l'expedició amb molt de patiment."