23/11/09

Sunyer destaca el caràcter pioner de l'edició de la Ruta Narcís Oller

Cossetània Edicions acaba de publicar Narcís Oller. Una ruta literària per Valls

Presentació del llibre Narcís Oller: una ruta literària per Valls

La presentació del llibre Narcís Oller. Una ruta literària per Valls va generar una àmplia expectació, ahir, al vespre, a l'antic hospital de Sant Roc. L'obra editada per Cossetània Edicions té el seu origen en la Ruta Narcís Oller que l'any 2006 va impulsar la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Valls.

Empar de Bofarull, Montserrat Bové, Esther Comas, Marta Ferré, Montserrat Gassió, Teresa Jové, Roser Mas i Neus Porres, autores del llibre, van guanyar el premi Baldiri Reixac, l'any 2007, amb aquest treball i la recompensa ha estat la seva edició. Ahir, l'escriptor Magí Sunyer va donar tots els detalls d'aquest conjunt de propostes didàctiques que tenen el seu origen en la Ruta Narcís Oller que la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Valls va idear l'any 2006, a partir d'un primer itinerari que havia concebut la novel·lista Margarida Aritzeta.

Magí Sunyer va destacar les propostes «diverses i extenses» que presenta el volum amb alguns textos sencers de Narcís Oller com ara "El vailet del pa", però també va emfasitzar en els tres nivells que abraça la publicació: «El de la persona que llegeix el llibre, el de la persona que vol seguir la ruta i que si vol aprofundir cal que ho faci per etapes, i el del llibre com a eina didàctica de gran categoria.» És en aquest context que Magí Sunyer va insistir en el caràcter pioner del llibre i va sentenciar: «S'avança a altres propostes que de ben segur que sortiran. Està molt ben fet i serà imitat abundosament. Això si és que gosen posar-se en un treball d'aquestes característiques.»

Pep Olivé, gerent de Cossetània Edicions, va reconèixer el gènere literari de l'obra, però també va apuntar cap a «l'espai físic que fa cent anys era Valls» i va resoldre: «Un llibre com aquest ens farà de calçador per llegir Narcís Oller.»

Empar de Bofarull, una de les autores del volum, va agrair la participació de diferents persones en l'edició de l'obra i també va anunciar nous projectes de la Societat Narcís Oller: «La societat ja treballa en la preparació de diferents activitats per les festes Decennals de la Candela del 2011 pensant en Narcís Oller.» La presentació de la publicació va acabar amb una lectura «per sorpresa» que van haver de fer alguns espectadors i amb l'obsequi de diversos exemplars als qui van identificar el títol de l'obra a la qual feia referència cada text.


Notícia i fotografia d'Anna Estallo al diari El Punt sobre el llibre Narcís Oller: una ruta literària per Valls.