10/6/09

Manel Cajide: "M'agradaria que el llibre "El massís de Sant Llorenç del Munt" compensés les actuacions encaminades a la massificació del Parc"

Presentació del llibre El massís de Sant Llorenç del Munt a Terrassa

El llibre El massís de Sant Llorenç del Munt, de Manel Cajide, es presentà dimarts 9 de juny al Centre Excursionista de Terrassa.
La presentació va anar a càrrec d’Àngel Casanovas i Crespo, president del Centre Excursionista de Terrassa.

Casanovas parlà sobre valors de l’excursionisme que transmet el llibre i la proximitat dels seus continguts al Centre Excursionista de Terrassa:
En els últims anys, hem passat d'un excursionisme a un alpinisme gairebé desbordat. La base de les entitats excursionistes ha de ser l'esperit que transmet el llibre que presentem: trepitjar el territori i defensar-lo.
El llibre del Manel Cajide està escrit en clau de centre excursionista... i de Terrassa, naturalment! Hi veiem, i aixó és d'agrair, que té en compte la tasca dels excursionistes que som més grans que ell i que, per tant, l'hem precedit a la muntanya.
L'obra consta de 12 excursions i ens proposa de fer una excursió cada mes. Alliçona i dóna llum sobre qüestions històriques, arqueològiques, naturals...
Cajide destacà la seva voluntat de parlar sobre un territori que li és conegut i va fer referencia al perill de massificació que pateix el Parc
Uns anys després d'haver fet un llibre d'excursions en BTT per tot Catalunya, ara em fa molta il·lusió presentar aquest llibre basat en Sant Llorenç del Munt, que sens dubte són les "meves" muntanyes.
M'agradaria que el llibre compensés les actuacions de la direcció del Parc, encaminades a massificar-hi la presència de gent. Tinguem en compte, a més, que Sant Llorenç del Munt és un terreny terriblement fràgil.