4/6/09

El llibre "Cerdanya" dóna a conèixer disset maneres de recórrer l’espai físic d’aquesta comarca pirinenca

El llibre Cerdanya. 17 excursions a peu, de Manel Figuera, es presentarà divendres 5 de juny, a 2/4 de 9 del vespre, a la Biblioteca Comtat de Cerdanya, a Puigcerdà. La presentació anirà a càrrec del Sr. Alfons Brosel, excursionista i escriptor.

Els itineraris ressenyats en aquest llibre són una tria dels molts que es poden fer per la Cerdanya, observada en un sentit total, obviant-ne les fronteres estatals i provincials. L’objectiu és donar a conèixer a qualsevol excursionista disset maneres de recórrer l’espai físic d’aquesta bella comarca pirinenca, com si hi passés disset dies de vacances.

Manel Figuera:
Manel Figuera i Abadal va néixer a Barcelona el 1957, però des del 1982 viu a Bellver de Cerdanya. Coneix molt bé els Pirineus, i també s’ha mogut pels Picos d’Europa, els Alps, el Sistema Ibèric, Gredos, l’Atles, Snowdonia (País de Gal·les) i les muntanyes valencianes, entre altres indrets. És soci del Grup Excursionista Cerdanya (GREC) i del 1999 al 2007 va ser regidor de Cultura i Turisme al seu poble. Com a tècnic en normalització lingüística, treballa al Servei Comarcal Català de la Cerdanya. És professor de primària, de català per adults i corrector de textos. Escriu articles en revistes com Vèrtex, El Mundo de los Pirineos i Cadí-Pedraforca, i ha publicat una trentena de llibres, tant de literatura com guies d’excursions. Ha col·laborat en alguns mapes d’Alpina, així com en l’actual Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya.