4/7/07

El patrimoni cultural i paisatgísitc de la Costa Brava a l'abast de tothom

Cossetània Edicions acaba de publicar La Costa Brava peu. 20 itineraris que permetran als lectors gaudir no només de les rutes que s'hi proposen si no que a més es podran permetre el luxe d'admirar el patrimoni concentrat a la Costa Brava, que és dels millors del món.
La guia correspon al núm. 91 de la col·lecció Azimut. Es tracta d'un llibre a tot color amb mapes i fotografies de gran qualitat.

Resum
La Costa Brava és un dels destins turístics més importants del món, però paradoxalment, també és un dels territoris que concentra un patrimoni humà i paisatgístic a primera línia mundial. Aquesta realitat, la que té a veure amb la natura, els assentaments històrics, i en definitiva, amb el paisatge en tota la seva dimensió, esdevé un valor afegit que ara per ara segueix mantenint-se en un segon pla respecte els grans centres turístics d’acollida. Transitar a peu pels itineraris proposats en aquesta guia ens permetrà adonar-nos del pes geoestratègic d’un territori incomparable.

L'autor
Sergi Lara i Garcia va néixer a Barcelona el 1973. Geògraf i guia de muntanya professional, consagra la seva vida a l’estudi, descoberta i divulgació dels territoris per tots els vessants possibles des de 1998, any en què signa el seu primer article en una revista especialitzada. Amb la present obra suma ja 10 títols d’itineraris pensats per a disciplines molt diverses.
Gran coneixedor de les serralades del centre i el sud d’Europa, mereixen esment títols de referència com la Travessa integral dels Pirineus, Travessa integral de l’illa de Còrsega, Rutes en bicicleta i en caiac a la Costa Brava o A peu pel Parc Natural Cadí-Moixeró i el massís del Pedraforca. Alhora, la pràctica de l’alpinisme i l’esquí de muntanya completa el seu ventall d’activitats esportives al medi natural.
D’entre els indrets on ha escalat i ha fet travesses de manera independent o guiant clients, destaquen totes les serralades de la península Ibèrica, l’Atles, els Alps, els Càrpats, els Balcans, el Caucas, el casquet polar de Groenlàndia i totes les grans illes de la Mediterrània.
És director tècnic de l’agència de turisme actiu Montnatura.