27/7/07

Apareixen tres nous títols de la col·lecció Azimut


El Pallars Sobirà en BTT
, de Xavier Agut, es va presentar el passat diumenge 22 de juliol, a la tarda, a la nova Oficina Comarcal de Turisme de Sort. En la presentació, a més de l'autor, hi va participar Agustí López Pla, alcalde de Sort i diputat al Parlament de Catalunya.
Resum
Els més de 600 quilòmetres de recorregut i els gairebé 20.000 metres de desnivell acumulat de pujada descrits en aquesta guia ens permetran fer-nos una bona idea de les principals zones i característiques d’aquesta muntanyosa comarca, el Pallars Sobirà, que de ben segur ens sorprendrà amb la bellesa dels seus paratges i la màgia dels seus racons més amagats. La seva intenció és facilitar que en gaudiu plenament i amb aquest objectiu procura que, a més de transcórrer pels indrets més bells, totes les excursions tinguin un recorregut circular, és a dir que comencin i acabin en un mateix lloc de fàcil accés.

En BTT per la vall de Tuixent i la Vansa, de Joan Ramon Segura, es presentarà el proper 18 de juliol, a les 8 del vespre, al Museu de les Tementinaires de Tuixent. I el dimecres 19 de setembre, a les 8 del vespre, a la Biblioteca Pública de Lleida.
Resum
La vall de Tuixent i la Vansa cavalca entre les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà i el Solsonès. És com una mena d’estreta falca que intenta obrir-se camí entre les tres comarques. De l’Alt Urgell és separada per la llarga serralada del Cadí. Del Berguedà ho està per l’altívol Pedraforca i pels contraforts septentrionals de la serra del Verd. Del Solsonès, per la serra del Verd i les muntanyes del Port del Comte. Aquest marc geogràfic ha emmarcat una vall amb unes característiques ben singulars. Constitueix una contrada definida per l’aïllament que li produeixen els altius colls que la separen de la resta del país.

I finalment El massís de la Maladeta, de Tòfol Tobal, Jordi Pons i Ramon Solís, es presentarà el divendres 21 de setembre a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d'actes del Centre Excursionista de Vilanova.
Resum
Al llarg de la història el massís de la Maladeta ha estat el centre emblemàtic dels Pirineus gràcies a la presència del seu cim culminant, el pic d’Aneto (3.404 m). Els autors d’aquesta guia us ofereixen un plantejament diferent per anar descobrint aquest massís d’espectacular bellesa, alhora que us conviden a reflexionar sobre les possibilitats d’observació sistemàtica i treball de camp que tot excursionista pot fer.
Aquells qui vulguin apropar-se per primer cop al massís de la Maladeta hi trobaran, en els diferents itineraris, totes les grans vies d’accés.
La reconstrucció de la ruta de l’expedició Tchihatcheff-Franqueville (1842) que va assolir per primera vegada el pic d’Aneto, en 5 etapes, serà un bon motiu per als qui desitgin reviure les sensacions i les petjades de les primeres ascensions històriques.