20/7/07

14 itineraris per descobrir el Pallars Sobirà en BTT

Cossetània Edicions presenta el llibre de Xavier Agut El Pallars Sobirà en BTT. 14 itineraris. La presentació tindrà lloc el diumenge, 22 de juliol a Sort, en el marc del 44 Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa. L'acte es durà a terme a la nova Oficina Comarcal de Turisme, a les 19.30 h i la presentació anirà a càrrec d'Agustí López Pla, alcalde de Sort i diputat al Parlament de Catalunya.


Resum
Els més de 600 quilòmetres de recorregut i els gairebé 20.000 metres de desnivell acumulat de pujada descrits en aquesta guia ens permetran fer-nos una bona idea de les principals zones i característiques d’aquesta muntanyosa comarca, el Pallars Sobirà, que de ben segur ens sorprendrà amb la bellesa dels seus paratges i la màgia dels seus racons més amagats. La seva intenció és facilitar que en gaudiu plenament i amb aquest objectiu procura que, a més de transcórrer pels indrets més bells, totes les excursions tinguin un recorregut circular, és a dir que comencin i acabin en un mateix lloc de fàcil accés.

L'autor
Xavier Agut Gil, més conegut com a Veri al Pallars, va néixer a Barcelona l’any 1971 i va viure a Vilanova i la Geltrú fins l’any 1999. El Garraf fou l’escenari de les seves primeres rutes a peu i en bicicleta. Des del 1997 és bomber de la Generalitat de Catalunya i des de l’any 2000 viu al Pirineu de Lleida. De sempre ha tingut un gran entusiasme per viatjar i per la muntanya i ha practicat moltes de les seves disciplines; però sempre ha tingut una passió especial per recórrer i descobrir tots els racons del Pirineu i Prepirineu a cavall de la bicicleta tot terreny, observant i aprenent de la natura, per la qual ja de ben petit sent una gran devoció i respecte, i a qui deu gran part de la seva formació, no només com a muntanyenc sinó com a persona. Aquesta inquietud, i el fet de treballar a Sort, li ha permès de conèixer bé la comarca del Pallars Sobirà i trobar indrets de gran bellesa, amb recorreguts per paratges inoblidables d’entre els quals n’ha escollit uns quants de ben representatius de l’immens valor natural i cultural d’aquesta comarca d’alta muntanya.