24/10/07

Jordi Pujol: "Si hi ha fracàs en l'educació, la societat també n'és la responsable"

El dimarts 23 a les 12 del migdia, Cossetània Edicions, el Centre d'Estudis Jordi Pujol i Edu21 van presentar al Centre Internacional de Premsa de Barcelona el llibre Reflexions sobre l'educació en una societat coresponsable, coordinat per Jordi Riera i Enric Roca.
La presentació anirà a càrrec del pedagog Enric Roca, coordinador del seminari i consultor principal del projecte educatiu Edu21; Jordi Pujol, president de la Fundació Centre d’Estudis Jordi Pujol i Jordi Ferré, gerent de Cossetània Edicions.
A continuació podeu llegir un petit extracte de les coses més importants que es van dir durant la presentació:

Enric Roca:
"A Edu 21 vam emprendre el recorregut fa 2 anys i ara hem aconseguit fer un seminari amb 230 inscrits"
"Aquest seminari va més enllà, les temàtiques que s'hi tractaran pretenen buscar més, analitzar"
"Tots els capítols del llibre contenen al seu final una sèrie de propostes per desenvolupar els temes"
"Tots els agents socials (la família, els mitjans de comunicació, l'escola...) tenen un paper clau en l'eduació dels nens"
"Apostem pels binomis inclusió-excel·lència i diversitat-identitat"
"El llibre tracta: la coresponsabilitat de les famílies, els recursos humans a l'escola, l'escola considerada com una organització, tecnologies de la informació aplicades a l'aula i fa una comparació entre l'escola analògica i l'escola digital"
"Aquest llibre és fruit de moltes persones que s'hi han implicat"
"Els mestres i els professors s'han cregut tot el tema del català i això és molt importat perquè un projecte d'inclusió és diari i perquè funcioni hi ha d'aver una base autòctona molt important"
"Si fem un esforç important perquè la gent de fora aprengui el català aconseguirem una forta cohesió social"

Jordi Pujol:
"Si hi ha fracàs en l'educació, la societat també n'és la responsable"
"L'assignatura d'"Educació per la ciutadania" es pot donar des de diferents vessants, la versió que es donarà als nens serà la que vulgui el mestre o l'escola. El mestre pot posar l'accent en les coses que ell cregui més importants i per tant els pares han de tenir la possibilitat d'escollir"
"Sense immersió lingüística, la capacitat d'integrar la gent que ve de fora minva considerablement"
"Hi ha molts sectors de la nostra població en els quals el català no es parla"
"La política lingüística és inclusiva i no viceversa. Amb la immersió s'evita crear àmbits tancats. Fer que se sàpiguen les dues llengües és toalment inclusiu"
"Per fer una política d'integració es necessiten quatre pilars bàsics: la immersió lingüística, l'ajuda dels mitjans de comunicació, que el català sigui llengua oficial i vehicular a l'administració i a l'escola i, finalment, que l'ambient sigui favorable per estimular tot això"

Jordi Ferré:
"L'educació és un tema vital per la societat"
"S'ha de debatre, discutir i reflexionar sobre els temes que tracta el llibre per arribar a unes conclusions que ens ajudin a millorar en aquest àmbit"