18/2/09

El "Diccionari del vi i del beure" posa a l'abast de tothom el complex món de les begudes

El Diccionari del vi i del beure, de Joan Maria Romaní i Olivé, es presentarà dijous 19 de febrer a les 8 del vespre, a la llibreria Know food, a Barcelona.
La presentació anirà a càrrec de Jordi Bort Ferrando, president de l’Associació Catalana de Sumillers.

L’arbre de camp d’aquest diccionari abasta el cicle de les begudes des del seu origen fins al seu consum, desenvolupat en més de 2.500 entrades. A més de les definicions, inclou un apartat de refranys ordenats temàticament, vocabularis en castellà, francès i anglès, i adreces d’entitats relacionades amb el món del vi. L’objectiu i les intencions de l’obra són: posar a l’abast de les persones interessades una obra de caire divulgatiu que els aporti informació sobre el complex món del beure. Pel to i el tractament de la informació continguda, no s’adreça únicament als experts i professionals del ram, sinó a totes les persones curioses que vulguin entendre les etiquetes, les contraetiquetes i les fitxes dels suplements dominicals, que vulguin trobar informació sobre les menes de raïm usades en vinificació, les zones on s’elaboren vins, les begudes espirituoses més habituals, o les cerveses al nostre abast.

Joan Maria Romaní:
Llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona ha estat ajudant de miniaturista, professor de català i corrector editorial. El 1981 va entrar a treballar a la Secretaria de Política Lingüística, com a sociolingüista, i des del 2005 fa tècnic de publicacions i difusió al Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible.