9/7/08

Enric Gil: "La catosfera literària" és una gran oportunitat per donar a conèixer el que escrivim els blogaires en català

Blogaires que van intervenir a la presentació de La Catosfera literària

El llibre La catosfera literària 08. Primera antologia de blogs en català, es va presentar el dimarts 8 de juliol, a 2/4 de 8 del vespre, a l'FNAC El Triangle, a Barcelona.
En l’acte hi van intervenir els blogaires autors del llibre Toni ibáñez, Sani Girona, Judit Ortiz, David Figueres, Trina Milán, Júlia Costa, Josep Melero i Enric Gil, a més d'altres que es trobaven entre el públic assistent.
Toni Ibàñez, moderador de la presentació, va començar afirmant rotundament que la Cibercatalunya existeix, i va destacar que en el llibre hi ha autors de tots els Països Catalans. D’aquí que probablement es faran presentacions de La Catosfera literària a Mallorca i a València. Tot remarcant que Internet permet la comunicació, afegí: «Això d’escriure solets a casa, s’ha acabat.» I posà com a exemples el llibre i les trobades d’internautes.
Dels altres participants a la taula rodona, encetà el torn d’intervencions Judit Ortiz, que va remarcar l’alegria que li suposava poder divulgar la seva obra a través de la xarxa, tot i que va reconèixer que hi ha vegades que li ha resultat difícil treure partit de totes les possibilitats que internet ofereix.
A continuació intervingué Enric Gil. L’any 2004 inaugurà un blog centrat en Sant Fost de Campsentelles, el seu poble, i des del 2007 en té un que es diu «Meditacions des de l’esfera». Segons Gil, «el llibre La Catosfera literària és una gran oportunitat per donar a conèixer el que escrivim els blogaires en català».
Vicent Sanz, que també és autor del blog Triticària, escriu, des del 2005, el blog Ilercavònia. El nom fa referència al territori que ocupaven els ilercavons, una de les tribus iberes; un territori actualment «fragmentat» entre dues comunitats atònomes, però que en realitat constitueix un «territori mental» que comprèn el Baix Maestrat, el Montsià, el Baix Ebre…
El Veí de Dalt, autor del blog M’alerudeveure’t, es va manifestar com a entusiasta de la Literatura 2.0. Ho féu amb aquestes paraules: «El meu blog és la meva casa virtual, té un vessant personal, i un dels seus objectius és pasar-m’ho bé.»
David Figueres es va proposar el seu bloc, Els dies i les dones», com una llibreta més. Segons explicà, «a mesura que vas escrivint, és impossible que allò t’ho vulguis guardar només per a tu».
Finalment, Sani Girona, un dels impulsors de l’antologia La Catosfera literària (juntament amb Toni Ibàñez, Jordi Ferré i Jesús M. Tibau), va parlar del passat, el present i el futur d’aquest projecte i de la conveniència d’una més gran comunicació entre els blogaires que escriuen en català. I felicità Toni Ibàñez com a ànima de l’edició.

Més informació a:
Diari Avui
blog Entrellum

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Benvolguts amics,
Em permeto demanar-vos tres petites modificacions al vostre magnífic post.

La primera: canviar el nom de l'amic i escriure correctament Vicent Sanz.
La segona, que per al Vicent li afegiu un enllaç a l'altre blog que té : Triticària
http://vicentsanz.wordpress.com/2008/07/09/al-fnac/
, que és justament on ha posat la seva crònica del l'acte.

La tercera, ... ep, si no és ja massa demanar, oi?, un enllaç al meu blog personal que també en tinc un: Dipofilopersiflex: http://dipofilopersiflex.blogspot.com

Gràcies
Sani Girona

El veí de dalt ha dit...

JO no us demano res. Perquè de diners no en doneu,oi? ;-)