22/4/08

"Guerres de plàstic" exposa l'experiència d'un periodista i cooperant al Pròxim Orient

Jordi Raich i Toni Arbonès durant la presentació del llibre Guerres de plàstic

El llibre Guerres de plàstic. El conflicte quotidià entre palestins i israelians (Cossetània Edicions), de Jordi Raich, es va presentar el dilluns 21 d'abril a la Llibreria Catalònia de Barcelona.
La presentació del llibre va anar a càrrec de Toni Arbonès, el qual dirigí el programa Els viatgers de la Gran Anaconda. Precisament, en aquest programa radiofònic hi col·laborà Jordi Raich, l'autor del llibre, que passava les seves cròniques des de Jerusalem. Arbonès va destacar el caràcter de viatger empedreït de Jordi Raich, però, alhora, també es va referir al gran valor de la seva obra des d'un punt de vista periodístic. Va remarcar que sobre el conflicte del Pròxim Orient ens n'arriba molta informació, però moltes vegades, com passa amb altres temes, aquesta informació ens arriba molt filtrada. El fet que Jordi Raich residís a l'epicentre del conflicte com a cooperant de la Creu Roja Internacional, li va permetre d'endinsar-se en els conflictes quotidians de les persones d'aquell territori, tant palestins com israelians.
L'autor del llibre, que en aquests moments desenvolupa la seva tasca al Líban, va destacar que com més coneixements es tenen de les arrels d'un conflicte, més difícil resulta sintetitzar-los, i que per això el llibre més que treure grans conclusions, el que vol és explicar experiències.