26/8/09

80 recorreguts pels Parcs nacionals dels Pirineus

Ramon Pere publicà una ressenya a la revista Els Eixarts sobre el llibre 80 recorreguts pels Parcs nacionals dels Pirineus, de Didier Castagnet i Gérard Névery.
Pere parla dels continguts motivadors de la guia, que conviden a descobrir una gran quantitat de noves rutes pels Pirineus.
Aquesta proposta de Cossetània Edicions, ens desgrana ni més ni menys que vuitanta recorreguts pels tres parcs nacionals que es troben als Pirineus. Els autors, francesos, ens fan la seva proposta. Una bona part d’aquests recorreguts són pel Parc National des Pyrénées, en territori francès i el més gran en extensió. Els altres són repartits entre el d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici a Catalunya, i el d’Ordesa i Mont Perdut a l’Aragó.[...]
Sens dubte no és una guia de camp, que ens orienti pas a pas de la caminada, per això ja ens indica en la fitxa tècnica els mapes que podem usar; però sí que representa tot un ventall de possibilitats si decidim atansar-nos a qualsevol d’aquestes tres joies que tenim més a prop, i a l’abast. Per fer-nos-en venir ganes i triar on volem anar, aquesta obra compleix a la perfecció.