23/10/08

"100 bolets fàcilment identificables" mostra les espècies més conegudes de la micologia

El llibre 100 bolets fàcilment identificables es presentarà divendres 24 d'octubre, a 2/ de 8 del vespre, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, de Taradell.
La presentació del llibre anirà a càrrec de l’autor, Jaume Sañé.

Hi ha bolets comestibles i molt apreciats, d’altres són tòxics o al·lucinògens i alguns fins i tot poden provocar la mort. En aquest llibre us proposem entrar al món dels bolets pel principi, a partir de cent espècies ben escollides entre uns quants milers. Són els bolets que hauria de reconèixer qualsevol aprenent.

Jaume Sañé:
Jaume Sañé va néixer a Taradell (Osona) l’11 de setembre del 1961. Va estudiar Biologia a la Universitat de Barcelona, però va deixar la carrera per dedicar-se de ple a la seva passió: les bèsties. A través de la fotografia i de la filmació de la natura, ha recorregut prop de 50 països dels cinc continents. Ha treballat a Austràlia, a Indonèsia, a Tanzània, al Canadà, a Islàndia i al Brasil, però la seva especialitat és la fauna autòctona de Catalunya, a la qual ha dedicat la major part de la seva vida. És autor de diversos llibres, entre els quals El meu primer llibre d’ocells i Guia dels espais naturals de Catalunya, i ha estat director, guionista i operador de càmera d’uns quants centenars de reportatges emesos a televisions de tot el món. El seu darrer treball ha estat la direcció i l’enregistrament de les imatges de fauna de la sèrie Bèsties, de TV3, rècord d’audiència pel que fa a programes de natura a Catalunya i premi Zapping al millor programa documental.