21/9/07

Un llibre que descriu les grans vies d’accés al massís de la Maladeta

El divendres 21 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes de l’Agrupació Excursionista Talaia (c/ Comerç, 4 - Vilanova i la Geltrú) es presenta el llibre El massís de la Maladeta. De les valls als cims, de Tòfol Tobal, Jordi Pons i Ramon Solís, editat per Cossetània Edicions.

Resum
Al llarg de la història el massís de la Maladeta ha estat el centre emblemàtic dels Pirineus gràcies a la presència del seu cim culminant, el pic d’Aneto (3.404 m). Els autors d’aquesta guia us ofereixen un plantejament diferent per anar descobrint aquest massís d’espectacular bellesa, alhora que us conviden a reflexionar sobre les possibilitats d’observació sistemàtica i treball de camp que tot excursionista pot fer.
Aquells qui vulguin apropar-se per primer cop al massís de la Maladeta hi trobaran, en els diferents itineraris, totes les grans vies d’accés.
La reconstrucció de la ruta de l’expedició Tchihatcheff-Franqueville (1842) que va assolir per primera vegada el pic d’Aneto, en 5 etapes, serà un bon motiu per als qui desitgin reviure les sensacions i les petjades de les primeres ascensions històriques.

Els autors
En Tòfol Tobal Conesa (1960) és geògraf i membre de diferents equips de recerca nacionals i internacionals en astronomia i geografia. Els seus treballs de camp als Pirineus han estat orientats de cara a la recerca històrica i cartogràfica del massís de la Maladeta. Actualment és director de l’Observatori Astronòmic del Parc del Garraf (Olivella, Barcelona).

En Jordi Pons Corbella (1965) és tècnic en esports de muntanya i membre de la junta de la Secció de Muntanya i de la Secció d’Esquí de Muntanya de l’Agrupació Excursionista Talaia de Vilanova i la Geltrú. Pirineista minuciós, bon coneixedor dels Pirineus centrals, i especialista en fotografia de muntanya, ha realitzat ascensions i escalades als Pirineus, Alps, Andes i Himalàia.

En Ramon Solís Nogués (1966) és biòleg, col·laborador del Departament de Biologia Animal de la Universitat de Barcelona, i muntanyenc que ha treballat com a guia de muntanya en el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.