8/1/09

Un llibre reivindicatiu de les sopes és el número 50 de la col·lecció "El cullerot", de Cossetània

Lluís Bonada publicà un article al setmanari El Temps del 30 de desembre sobre el llibre Totes les sopes, de Jaume Fàbrega. Bonada destaca, del contingut de l'obra, la importància que dóna a les sopes en una bona alimentació i en la cuina familiar, i també fa referència a la ja llarga trajectòria de la col·lecció El Cullerot de Cossetània.
Josep Pla va escriure que un país civilitzat i ben alimentat es caracteritza per les sopes, i confrontava la importància i estima que tenien a França i el poc cas que se'n feia a casa nostra.
Per reconciliar-nos amb aquest plat, Jaume Fàbrega ha escrit el llibre Totes les sopes. Brous, escudelles i sopes d'arreu.
El primer escriptor gastronòmic dels Països Catalans pensa que la sopa és la cuina familiar per excel·lència, la quinta essència dels sabors i el mateix símbol de l'aliment.
Per reforçar-ne la importància, l'editorial que l'ha publicat, Cossetània, l'ha escollit com a títol número cinquanta de la seva col·lecció gastronòmica, "El cullerot".