30/1/09

Pere Robert: "Existeix un altre Vallès de natura gairebé verge. Cal que el preservem i el donem a conèixer"

Presentació d'Excursions i caminades pel Vallès al Club Muntanyenc Sant Cugat

El llibre Excursions i caminades pel Vallès. 40 itineraris, de Pere Robert, es va presentar dijous 29 de novembre al Club Muntanyenc Sant Cugat.
La presentació del llibre va anar a càrrec de Miquel Vilaplana, geòleg i escalador.
Vilaplana va destacar que aquesta obra ens vol donar a conèixer les muntanyes del Vallès a través de propostes d'excursions originals.
El Pere Robert, amb el seu llibre, ha sabut explicar-nos excursions poc conegudes, propostes originals.
A Catalunya, un 70% del territori és de muntanya. Per tant, podem dir que som un país muntanyós, ideal per a l’excursionisme.
Pels voltants del Vallès, les muntanyes tenen una composició geològica molt variada, des de materials molt antics (granits, roques metamòrfiques...) fins a molt més recents, com els conglomerats i gresos vermells. Aquesta diversitat del substrat geològic també es reflecteix en la varietat del paisatge.
Pere Robert, l'autor, va parlar de l'escassa divulgació que s'ha fet sobre el relleu del Vallès:
Quan sentim a parlar del Vallès, la primera imatge que ens ve al cap és: carreteres, indústries, urbanitzacions...certament tot això és veritat, però existeix un altre Vallès de natura gairebé verge. Ens cal preservar-lo i fer-lo conèixer.
Porto vivint la major part de la meva vida al Vallès, i és una terra que m’estimo i en valoro el seu interès paisatgístic. Com que no hi havia cap guia d’excursions a peu per tot el Vallès, em vaig animar a escriure aquest llibre.