28/1/09

"Excursions i caminades pel Vallès" permet descobrir meravelles naturals en un entorn densament poblat

El llibre Excursions i caminades pel Vallès, de Pere Robert, es presentarà dijous 29 de gener, a les 8 del vespre, al Club Muntanyenc Sant Cugat.
La presentació anirà a càrrec de Miquel Vilaplana, geòleg i escalador.

La present guia és de tot el Vallès, dividit administrativament en Occidental i Oriental. Abraça, per tant, l’entorn sencer de la depressió o falla del Vallès. Els 40 itineraris estan agrupats per zones d’interès, primer de la Serralada Litoral i després de la Prelitoral, d’oest a est. Són les següents: massís de Collserola; Serralada Litoral, que inclou Montnegre, Corredor i Sant Mateu-Céllecs; Sant Llorenç de Munt i l’Obac; entre el Ripoll i el Congost: cingles de Bertí, Sant Sadurní, Montmajor i altiplà de Castellterçol; i, finalment, Montseny. L’àmbit de la guia és extens i variat, i permetrà descobrir autèntiques meravelles naturals en un entorn tan densament poblat. Els itineraris són tots originals, en el sentit que el recorregut concret no ha estat publicat enlloc amb anterioritat; ara bé, els camins hi eren, no han estat caminats per primera vegada, tot i que alguns camins no havien estat mai descrits fins ara.

Pere Robert:
Nascut el 1941, ha treballat en l’ensenyament com a catedràtic de llengua catalana i com a professor de la Universitat Central de Quito. Soci del Club Muntanyenc Sant Cugat. Ha col·laborat en llibres de text i ha publicat una Antologia poètica d’Ausiàs Marc, amb versió al català actual. És coautor juntament amb Xavier Losantos i Raimon Rovira del recull guanyador del V Premi Vèrtex L’Alt Berguedà en 27 itineraris. Manté una web, Camins, d’itineraris muntanyencs.