21/1/08

"Progressió en neu i glaç", un nou manual pràctic de Cossetània Edicions

Cossetània Edicions ha editat el segon volum de la col·lecció Manuals de muntanya, en aquest cas es tracta del llibre Progressió en neu i glaç de Joan Jover Garcia.

Resum
L’objectiu d’aquest manual és presentar els materials i les tècniques que s’utilitzen en la progressió sobre neu i glaç. Bàsicament ascensions de muntanya, cascadisme i trànsit sobre glaceres. També hi tenen cabuda altres aspectes de base, comuns a totes les activitats de muntanya on intervé el fet de manipular cordes, encara que de manera més general. En definitiva, aquest pretén ser un manual que reculli específicament algunes de les branques més genuïnes de l’alpinisme…

L'autor
Joan Jover va néixer a Barcelona el 1959. Per tradició familiar, s’inicià molt aviat en els esports de muntanya, primer en l’excursionisme i l’esquí i més tard en l’escalada. Després d’un període d’aprenentatge (massissos escola de Catalunya, Pirineus i Pics d’Europa), la influència de la literatura alpina l’abocà a l’alta muntanya i al contacte amb els Alps, on ha realitzat algunes de les cares nord més emblemàtiques (Olan, Pic Sans Nom, Jorasses, Badile, Eiger, Cima Grande, Civetta...). La seva maduresa esportiva es caracteritza per un seguit de sortides extraeuropees (Yosemite, Patagònia, Cordillera Blanca, Himàlaia, Karakorum, Trollryggen, Logan Mountains, Atles, Baffin...) i ascensions hivernals i solitàries (Midi d’Ossau, Balaitús, Vignemale, Noire de Peuterey, Jorasses, Courtes, Triolet...). L’any 1992 esdevingué guia de muntanya (UIAGM), ofici que exerceix a dedicació plena durant tot l’any.