22/1/08

Salvadó regalarà "L'exiliada" de Bladé i Desumvila a Montilla i als consellers

El bloc lamarfanta.blogspot.com ha publicat la notícia sobre l'obra de Cossetània Edicions que podeu llegir a continuació:

"El delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, té previst obsequiar el president José Montilla i tots els consellers que avui visitaran Tortosa amb un exemplar del llibre L'exiliada, de l'escriptor riberenc Artur Bladé i Desumvila. Així ho ha avançat avui el portal Llibresebrencs.org. El gest de Salvadó es produirà amb motiu de la reunió del consell executiu de la Generalitat, que avui tindrà lloc a Tortosa, i just la setmana en què s'han tancat els actes de commemoració del centenari del naixement de Bladé i Desumvila. Es tracta d'un fet històric, ja que és la primera vegada que el consell executiu del govern català celebra la seua reunió setmanal a les Terres de l'Ebre, i també el primer cop d'aquest mandat que se celebra fora de Barcelona. Per la seua banda, L'exiliada és el dietari que va escriure Bladé i Desumvila quan va haver de marxar a l'exili, i més concretament entre els anys 1939 i 1940, concentrant-se sobretot en les seues vivències a Montpeller en els mesos que seguiren a la desfeta republicana a la Guerra Civil. Podeu conèixer més detalls sobre L'exiliada i sobre la figura de Bladé i Desumvila a la fitxa del llibre que apareix al web de Cossetània, editorial que ha reeditat l'obra completa de l'escriptor de Benissanet amb motiu del seu centenari.
D'altra banda, una de les actuacions que té previst aprovar avui el consell executiu és un pla d'iniciatives de dinamització comarcal, que s'executarà fins el 2010 a la Terra Alta i a tres comarques més, l'Anoia, el Pallars Jussà i el Ripollès. Amb aquest pla, que invertirà uns 6 milions d'euros a la Terra Alta, la Generalitat pretén estimular l'activitat econòmica de cada comarca, amb el suport al teixit productiu, l'aplicació de polítiques per fixar la població, i l'avançament del calendari d'algunes infraestructures.

Notícia reproduïda integrament del bloc lamarfanta.blogspot.com

Més informació:
La Generalitat impulsa un pla a la Terra Alta per afavorir el seu creixement econòmic i de població (El Punt)