16/1/08

"Summa kaòtica" i "Resta kaòtica" són relats amb un punt de vista dels més originals de la literatura catalana contemporània

Al diari El Mundo de Catalunya, al suplement de tendències del divendres 11 de gener, hi apareixia un article de Rafael Vallbona sobre l'obra de Ventura Ametller, que Cossetània Edicions publicarà el mes de maig del 2008. A continuació podeu llegir la reproducció d'una part de l'article:

"Ventura Claveguera, homenot de Josep Pla a qui Salvador Espriu va canviar el cognom pel d’Ametller per fer-lo més literari, és un oblidat dels molts que hi ha a la literatura catalana. Ara, amb setanta cinc anys i després d’una carrera de veterinari tan prolífica com de menystinguda ha estat la d’escriptor, l’ajuntament de Mataró ha tingut un atac de mala consciència y ha mogut cels, terra i família per editar les dues novel·les on l’autor aboca la seva enorme saviesa en filosofia, història, literatura, mitologia, estètica i ètica entre d’altres. Summa kaòtica i Resta kaòtica són dos relats sobre la guerra i la postguerra des d’un dels punts de vista més originals de la literatura catalana contemporània. Esperpent amb pinzellades surrealistes, humor negre tenyit de tendresa, monòleg interior carregat de distància emocional entre la persona i el temps, ambdues narracions fa anys que haurien de constar a la història de la literatura, si és que existeix encara la literatura catalana. ‘Summa’ havia estat publicada fa mil anys per Editorial Laia; ara ambdues ho seran per Cossetània el pròxim maig."

Si voleu llegir l'article sencer, cliqueu aquí.

Publicat al suplement Tendències de El Mundo de Catalunya