29/11/07

El poeta de la biodiversitat

Amb la sala de l'entresòl de la Pedrera de Barcelona, plena de gom a gom, i amb fins i tot gent al carrer sense poder entrar, es va presentar ahir dimecres a Barcelona el llibre Arbres dels nostres paisatges, de Celdoni Fonoll, editat per Cossetània Edicions.
El director de la Fundació Territori i Paisatge, Jordi Sargatal, va indicar que Fonoll ha fet versos de 170 ocells, 50 herbes, 50 bolets i 55 arbres i que "no conec cap poeta de cap altra llengua del món que hagi fet tants poemes de la biodiversitat". Sargatal indicà també que "els llibres del Celdoni Fonoll, a més a més, ajuden a fer conèixer la natura, els ocells, les plantes, els arbres, etc."
Per la seva part, Núria Duran, autora junt amb Ramon Pascual de la part del llibre en què s'analitza la informació científica, va comentar que en aquest apartat s'expliquen curiositats com la qualitat de la fusta dels arbres "n'hi ha, com el ginjoler, que tenen funcions particulars, aquest serveix per poder fer instruments musicals com la tenora".
Junt amb les invitacions per l'acte, i també ahir a la presentació, s'ha lliurat un punt de llibre amb llavors de mimosa. Núria Duran va explicar que per plantar les llavors de mimosa primer cal posar-les en remull 24 hores i que la millor època de l'any per plantar-les és la primavera o la tardor.
Ramon Pascual es referí a Celdoni Fonoll explicant que l'any passat, després de presentar el llibre Fascinants bolets van parlar que se n'hauria de fer un sobre arbres i, al cap de pocs dies, el Celdoni ja li havia enviat algun dels poemes. Pascual assegurà que treballar amb "el Cedoni és una oportunitat d'enriquiment cultural".
La presentació es va cloure amb un recital de poemes de l'autor i amb la interpretació de diverses cançons sobre poemes de Celdoni Fonoll a càrrec d'ell mateix, de Lloll Bertran i d'Isaac Fonoll.
Si algú desitja que li enviem per correu postal un punt de llibre amb les llavors de mimosa, ho pot demanar a cossetania@cossetania.com.

6 comentaris:

heroneta ha dit...

Fins ara he comprat tots els llibres de poemes d'en Celdoni, estan prou bé o molt sobretot els d'ocells són molt rítmics i fan de bon aprendre per la mainada. El curs passat els nens de la classe en van aprendre un cada un... uns 20... i a final de curs en vam fer una llegida, no diria recital, per a les famílies. Vam fer-ne un DVD i el vam enviar al Celdoni a traves de l'editorial dels llibres. LLÀSTIMA, fa sis mesos i, que jo sàpiga, no n'he rebut resposta.

heroneta ha dit...

Finalment n'hem rebut resposta (després de tornar a escriure a l'anterior editorial). En Celdoni ha trucat a l'escola per a agrair el gest, però si no vaig entendre malament el que va dir-me la directora sembla que ENCARA no ha tingut temps de visionar el dvd amb el recitat dels poemes. Sembla que fer llibres no et deixa ni respirar. LLàstima :(((

heroneta ha dit...

Ara que ja fa un any des que li vam enviar el DVD amb les poesies d'ocells... haurà tingut temps de mirar-lo???

Anònim ha dit...

Howdy just wanted to give you a quick heads up.
The words in your post seem to be running off the screen in Opera.
I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I'd post to let you know.
The design look great though! Hope you get the issue fixed
soon. Cheers

My web page :: ab ball

Anònim ha dit...

The other day, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation.
My apple ipad is now destroyed and she has 83 views. I
know this is entirely off topic but I had to share it with someone!


My weblog ... omron hr 100c heart rate

Anònim ha dit...

Valuable info. Fortunate me I found your website unintentionally,
and I am stunned why this twist of fate did not happened in advance!
I bookmarked it.

My website bypass pruners