13/9/10

Ramon Pascual: "Anar a buscar bolets fa que no deixis de sorprendre't, i això ajuda a mantenir-se viu i actiu"

Presentació de la Primera guia del boletaire durant la Setmana del Llibre en Català

La Primera guia del boletaire, de Ramon Pascual, es presentà dissabte 11 de setembre durant la Setmana del Llibre en Català, al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Pascual tingué l'oportunitat d'exposar els continguts d'aquesta nova obra, que, a part de contribuir al coneixement de les 50 espècies més comunes, presenta la informació de manera didàctica per al boletaire que s'inicia:
Definir què és un bolet ja és molt difícil perquè els científics sempre ens donaran una explicació molt difícil de posar a un nivell entenedor per a tothom. Per aconseguir-ho, se’m va acudir fer una explicació precedent a la guia, que vaig dividir en dues parts: “Es defineix el bolet” i, la segona part, “Es defineix el boletaire”. Amb aquesta estructura vaig omplir unes trenta pàgines del llibre.
A l'obra, Pascual també apel·la a la responsabilitat del boletaire per a la conservació del Medi, que permet que es pugui continuar gaudint dels boscos:
S’ha volgut fer un llibre adreçat a un col·lectiu que cada any recull nous adeptes. Això encara que sigui bonic, no deixa de ser un risc. A mi m’agrada que la gent vagi a buscar bolets, però no massivament, perquè no es deixa d’estar incidint en el medi, que estem apretant més del compte. Per tant, aquest llibre també proposa una sèrie de limitacions i dóna consells per a la conservació del medi natural.
Anar a buscar bolets dóna la possibilitat de no deixar de sorprendre's, i això ajuda a mantenir-se viu i actiu.