10/9/10

"Primera guia del boletaire" s'adreça a aquells que comencen a fer camí per l'apassionant món dels bolets

La Primera guia del boletaire, de Ramon Pascual, es presentarà durant la 28a Setmana del Llibre en Català, dissabte 11 de setembre, a les 6 de la tarda, al Parc de la Ciutadella, a Barcelona.

De guies de bolets n’hi ha moltes i en Ramon Pascual ha escrit, entre d’altres Guia de bolets dels Països Catalans, Mapa dels bons bolets a Catalunya i Guia de bolets per a nois i noies, sovint amb la col·laboració de Núria Duran. Feia falta però una guia adreçada particularment al boletaire il·lusionat que comença el camí per aquest apassionant món dels bolets. Aquesta guia, intencionadament innovadora, està pensada, tal com s’expressa en el pròleg “per poder fer collites més bones i variades, sense córrer riscos innecessaris i gaudir cada cop més d’aquesta magnífica afició que ens uneix a tots”.

Ramon Pascual
Ramon Pascual va cursar estudis de Biologia a la Universitat de Barcelona i encaminà la seva activitat professional cap a la divulgació de les ciències, amb una activa presència en el món editorial i en l’organització de cursos, conferències i exposicions relacionats amb el món dels bolets. És soci fundador de la Societat Catalana de Micologia i en va ser president durant 4 anys. Pel seu llibre Guia d'arbres per a nois i noies ha estat guardonat amb el premi Crítica Serra d’Or de l’any 2010.