20/7/09

"Una joventut segrestada" constata el que va passar a un poble de l’Alt Camp a partir dels fets d'octubre del 1934 fins a la postguerra més crua

El llibre Una joventut segrestada. Visió des de l’Alt Camp: 1939-1949, de Francesc Rebull i Gras, es presentarà dimecres 22 de juliol, a les 8 del vespre, al Centre Cívic “El Centru”, de Bràfim.
La presentació anirà a càrrec de Jordi Mercadé i Ribé, Jurisconsult en Dret agrari i Antoni Gavaldà, professor de la Universitat Rovira i Virgili.

«El llibre de Francesc Rebull és una peça de sociologia de base rural, imprescindible per saber el batec d’una societat viva, en permanent transformació. Les impressions d’un nen i després d’un jove li serveixen per bussejar en uns records únics, irrepetibles. Aquests records s’entretenen a constatar el gran circ del que va passar a un poble de la comarca de l’Alt Camp, en una època convulsa com la que va succeir a partir del que es coneix com a fets d’octubre del 1934 fins a la part de la postguerra més crua, a finals de la dècada dels quaranta.»

Francesc Rebull:
Francesc Rebull (Bràfim, 1930) laboralment ha estat fins a la jubilació constructor d’obres d’àmbit rural, combinat amb la il·lusió i dèria permanent d’escriure en format autodidacta. Des de 1992 pertany al “Col·lectiu Indret”, associació de caire cultural de les terres tarragonines. Sense interrupció, ha publicat a De la terra i de la llar, llibre anual de poesies del Col.lectiu. Fermament integrat a la vida local en temes culturals i lúdics. Fins no fa gaire temps, publicava cròniques i poesia al setmanari El Vallenc de Valls. Aquest és el seu primer llibre que treu a la llum.