8/2/07

I Premi de Teatre Carlota de Mena per M. Mercè Cuartiella

El proper dijous 8 de febrer, a les 8 del vespre, a la Biblioteca Fages de Climent (Plaça del Sol, 11 - Figueres) Cossetània Edicions (amb la col·laboració de la llibreria Mallart i la Biblioteca) presentarà el llibre Enterra'm a Pequín, obra guanyadora del Premi Carlota de Mena de Tortosa. Que va aconseguir M. Mercè Cuartiella en la seva primera edició.
La presentació anirà a càrrec de Richard Elelman, director de Zanni Teatre i de la propia autora.

Resum
Un home gran passa les hores a la cuina de casa seva amb un tauler d’escacs i el fantasma d’un amic, mort fa més de cinquanta anys. Tots dos estan units pels records de joventut, les il·lusions perdudes i el territori mític de Pequín, un barri de Barcelona que va ser devorat per les aigües.
Per aquesta cuina passaran els vius —les filles, la germana, el gendre, el nebot— però ningú no arribarà a penetrar en el món privat, íntim i solitari del vell, potser perquè estar viu és alguna cosa més que respirar, moure’s i parlar amb els altres i perquè de vegades els vius estan més morts que els fantasmes.

L'autora
Mercè Cuartiella va néixer a Barcelona l’any 1964 tot i que viu a l’Empordà des de finals dels anys vuitanta. Va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona i professionalment s’ha dedicat a la gestió cultural. És autora de les novel·les Cuando las cosas van mal (Premio de novela breve Ciudad de La Laguna, 1999) i Capitán Verne (Sirpus, 2005), així com de diversos textos teatrals que ha estrenat la companyia Zanni Teatre: En trànsit (estrenat a Londres l’any 2000, seleccionat al World Youth Theatre i publicat l’any 2001 per la revista Escena), Cuatroficcionescuatro (2002 i publicat per la revista Ñaque) o Deus ex machina (2004).

Fitxa tècnica
Títol: Enterra’m a Pequín. I Premi de Teatre Carlota de Mena
Autor: M. Mercè Cuartiella
Col∙lecció: Talia, 11
Nombre de pàgines: 80
Enquadernació: en rústica
Mida: 12 x 16,5 cm
Preu: 9,25 euros
ISBN: 84-9791-230-6