25/1/07

Del Mar Mediterrani al nostre paladar



Amb el llibre de cuina Peix, marisc i bacallà, un regal de l’aigua de Mariona Quadrada amb fotografies de Josep Borrell, Cossetània Edicions enceta una nova col·lecció que porta per nom "Amb Gust de Mediterrani".
Aquest nou llibre es presentarà a la llibreria La Capona de Tarragona (C/ Gasòmetre, 41), el dijous 25 de gener,a 2/4 de 9 del vespre. I comptarà amb la presència de la periodista Yolanda García com a presentadora de l'acte.

Resum
Peix, marisc i bacallà, un regal de l’aigua és el primer d’una sèrie de llibres de cuina en què podreu trobar tota mena de receptes per gaudir d’aquests productes que ens regala l’aigua.
Tècniques clàssiques i d’altres d’actuals, explicades pas a pas, amb ingredients habituals com a protagonistes. Però, sobretot, mil gustos per assaborir o redescobrir i sentir, així, tot el plaer del Mediterrani al paladar.
El llibre disposa d’una extensa introducció, amb reflexions sobre l’art de cuinar i menjar i recomanacions per a l’hora de comprar el peix i el marisc i per preparar-los abans de la cocció. El gruix del llibre està format per 100 receptes il·lustrades amb magnífiques fotografies a tot color que ens mostren la presentació final del plat.

L'autora
Mariona Quadrada(Reus 1956) es va llicenciar en filologia catalana l’any 1979 per la UB. El 1984 va crear l’escola de cuina Taller de Cuina Mariona Quadrada a Reus i, des de llavors, es dedica a la docència culinària. L’any 1996 va presentar la ponència “El Paisatge de Secà” dins l’àmbit del 2n Congrés Català de la Cuina. Ha publicat més de quaranta llibres de cuina, ha participat en múltiples projectes per a institucions, programes de ràdio, televisió i escriu articles per a diverses publicacions. Actualment continua la tasca culinàrio-educativa i segueix recollint les seves experiències en llibres com aquest.

El fotògraf
Josep Borrell Garciapons
Realitzà estudis d’arquitectura. Estudià disseny i fotografia a l’escola Eina. Va ampliar la seva formació de tècniques fotogràfiques a Barcelona i Suïssa. Ha realitzat la il·lustració fotogràfica en onze llibres de guies, de literatura, art i gastronomia. Ha publicat fotografies en portades de revistes d’arquitectura, fotografia i moda i ha il·lustrat també catàlegs d’art. La seva obra ha estat exposada a Reus, Tarragona, Barcelona i Palma i ha realitzat reportatges fotogràfics en 31 països.

Fitxa tècnica
Títol: Peix, marisc i bacallà, un regal de l'aigua
Autors: Mariona Quadrada (textos) i Josep Borrell (fotografies)
Col·lecció: Amb Gust de Mediterrani
Número de pàgines: 120
Il·lustracions: 63
Enquadernació: Tapa dura
Mides: 24 x 22,5 cm
Preu: 23,5 euros
ISBN: 84-9791-176-8

23/1/07

Les Oblates. Temps de repressió, judicis i reclusions



L’acte que tindrà lloc el dimarts dia 23 de gener, a dos quarts de 8 del vespre, a l’Ateneu Barcelonès (C/ Canuda, 7 - Barcelona, servirà a Cossetània Edicions per presentar el llibre Les Oblates 1939-1941. Presó de dones de Tarragona. Una obra de Josep Subriats Piñana que presentarà l'Honorable Sr. Xavier Sabaté, president de les comissions d’Educació i Ensenyament del Parlament i el coordinador, Bernat Castany.

Resum
Les Oblates, 1939-1941. Presó de dones de Tarragona és un recull de dones represaliades, una narració del mal viure en aquell centre i també un cant a la solidaritat. Entre les històries que s’hi llegeixen n’hi ha de molt doloroses; tanmateix, i en poques paraules, se’ns presenta la relació que hi havia entre les empresonades, una relació de companyonia i de complicitat. Dones catalanes i dones d’altres indrets que van viure les mateixes angoixes, però que les tenien separades. Dones que perdien les persones estimades assassinades sense pietat i de les quals ni tan sols es podien acomiadar, dones que foren jutjades i condemnades a reclusió o a la mort en uns judicis sense sentit, amb càrrecs inventats i acusacions falses, amb denunciants empesos per l’odi.

L'autor
Josep Subirats Piñana (Tortosa, 1920). És doctor en ciències econòmiques i professor jubilat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Dirigí el diari republicà El Pueblo durant la Guerra Civil. En acabar la guerra fou empresonat. En recobrar la llibertat dirigí el pe-riòdic clandestí Ara, de Barcelona. Amb la transició fou senador, membre de la Comissió dels Vint —que redactà l’Estatut del 1979—, conseller i president de la Secció de Fiscalització del Tribunal de Comptes d’Espanya i membre i degà del Tribunal de Comptes Europeu. Fill predilecte de Tortosa, és doctor honoris causa de la Universitat Rovira i Virgili i ha estat reconegut amb la Creu de Sant Jordi.
Entre els seus llibres publicats, s’hi compten Actitudes de los empresarios ante la evolución del sistema tributario (1957-1975); La era de la evaluación global (1990); La transició des del Senat (1991); Pilatos 1939-1941. Prisión de Tarragona (1999); Marcel·lí Domingo, per ell mateix (1995); Tortosa, front de guerra (1996); La Unió Europea pas a pas (1998); Entre vivències (2003) i Quatre alcaldes republicans de Tortosa (2005).

Col·laboracions
Pilar Poy Franco. Nascuda a Tortosa el 3 de maig de 1973. És llicenciada en periodisme (1998) i ha treballat a diversos mitjans de comunicació, gabinets de premsa, agències de comunicació i màrqueting… Coneix Josep Subirats que li ofereix treballar conjuntament en la recuperació de la memòria històrica de les dones represaliades durant la immediata postguerra. Durant quasi dos anys ha treballat en la recerca i en les entrevistes a supervivents i testimonis directes d’aquells fets.

Fitxa tècnica
Títol:Les Oblates, 1939-1941.Presó de dones de Tarragona
Autor: Josep Subirats Piñana
Recerca: Pilar Poy Franco
Col∙lecció: El Tinter, 67
Nombre de pàgines: 272
Nombre d’il·lustracions: 46
Enquadernació: en rústica
Mida: 17 x 24 cm
Preu: 18 euros
ISBN: 84-9791-218-7

19/1/07

"Visquem la llengua! Engresquem la lectura!", un llibre per ensenyar a llegir


Cossetània Edicions ha editat el llibre Visquem la llengua! Engresquem la lectura! Recursos i experiències pedagògiques viscudes del professor Josep M. Calbet i Cassanyes.
La presentació d'aquest llibre es durà a terme el divendres 19 de gener, a la Biblioteca del Centre Cultural del Morell, a les 8 del vespre i anirà a càrrec de Josep Lluís Sebastià, inspector d'Educació.

Resum
“Aquest llibre és el resultat del magnífic treball d’anys de docència del professor Josep Maria Calbet i Cassanyes, i té un subtítol que ho diu tot: “Recursos i experiències pedagògiques viscudes”. L’obra es complementa amb unes “Experiències globals, motivadores, engrescadores i viscudes”, que són la demostració d’un ingent treball d’aula que ha merescut moltes vegades el reconeixement dels premis Badiri Reixac. [...] Quina va ser la meva sorpresa, ja a les primeres planes, al descobrir que tots els recursos lingüístics enumerats a l’índex havien estat utilitzats a l’aula, amb una llarga experiència d’ús. L’obra m’apassionà i em seduí. Quantes possibilitats de treball didàctic permet! Quina capacitat d’imaginació i creativitat posa en joc! Com impulsa tant el treball individual com el treball en grup dels nois i noies! [...] Aquest llibre és, doncs, una invitació a totes i tots els mestres i professors a renovar amb noves propostes educatives la didàctica i metodologia de la llengua i, per extensió, de qualsevol àmbit del saber.” (Del pròleg de Sara Blasi)

L'autor
Josep M. Calbet i Cassanyes (Valls 1949). Mestre, professor i pedagog. Inicià la seva tasca docent a Valls, a l’escola annexa al mestratge industrial, i tot seguit s’incorporà a l’escola Enxaneta, on exercí de mestre i coordinador del centre. Després d’un interval de set anys al SEDEC (Servei d’Ensenyament del Català, on elaborà gran quantitat de dossiers i materials didàctics que ajudaren i ajuden els mestres), tornà a l’escola, primer al col·legi de la Candela de Valls i més tard a l’Escola Pública de Vallmoll, on els seus alumnes guanyaren el Premi Tirant lo Blanc i el primer Premi Antaviana, entre d’altres. L’any 1996 impulsà i dirigí l’institut IES El Morell i el 1999 féu el mateix amb l’institut Fonts del Glorieta d’Alcover. Actualment desenvolupa la seva tasca pedagògica a l’institut Sant Salvador de Tarragona.


Fitxa tècnica

Títol:Visquem la llengua! Engresquem la lectura! Recursos i experiències pedagògiques viscudes
Autor: Josep M. Calbet i Cassanyes
Col·lecció: El Tinter, 69
Nombre de pàgines: 184
Nombre d’il·lustracions: 195
Enquadernació: en rústica
Tamany: 17 x 24 cm
Preu: 12,50 euros
ISBN: 84-9791-228-4

5/1/07

Oferta del desè aniversari de Cossetània



Amb motiu del 10è aniversari de Cossetània Edicions, l'editorial fa una oferta especial del llibre Els Pirineus. Viatge fotogràfic de Jordi Longàs Mayayo. Aquest llibre, que tenia un preu de 30 €, es pot adquirir ara a la meitat, 15 €. L'obra es compon de 132 pàgines a tot color, presenta una gran diversitat de paisatges i d'ecosistemes i està escrit en català, castellà i francès.

Resum del llibre
Sota el nom genèric de Pirineus s’amaguen realitats ben diverses. Els prop de cinc-cents quilòmetres ininterromputs de muntanyes entre el Cap de Creus i Hondarribia —més de 1.000 cims per sobre dels dos mil, dels quals la cinquena part supera els mítics “tresmil”—i el centenar de valls entrecreuades en són garantia. Al darrere trobem 50 milions d’anys d’història geològica. El seu llegat es descobreix arreu, en forma d’agulles granítiques que apunten al cel, de llacs d’aigües cristal·lines, de geleres, de laberints calcaris, d’immensos amuntegaments de pedres, de profunds barrancs i d’una genuïna orografia d’alta muntanya... Diversitat de paisatges, d’ecosistemes.