25/1/07

Del Mar Mediterrani al nostre paladar



Amb el llibre de cuina Peix, marisc i bacallà, un regal de l’aigua de Mariona Quadrada amb fotografies de Josep Borrell, Cossetània Edicions enceta una nova col·lecció que porta per nom "Amb Gust de Mediterrani".
Aquest nou llibre es presentarà a la llibreria La Capona de Tarragona (C/ Gasòmetre, 41), el dijous 25 de gener,a 2/4 de 9 del vespre. I comptarà amb la presència de la periodista Yolanda García com a presentadora de l'acte.

Resum
Peix, marisc i bacallà, un regal de l’aigua és el primer d’una sèrie de llibres de cuina en què podreu trobar tota mena de receptes per gaudir d’aquests productes que ens regala l’aigua.
Tècniques clàssiques i d’altres d’actuals, explicades pas a pas, amb ingredients habituals com a protagonistes. Però, sobretot, mil gustos per assaborir o redescobrir i sentir, així, tot el plaer del Mediterrani al paladar.
El llibre disposa d’una extensa introducció, amb reflexions sobre l’art de cuinar i menjar i recomanacions per a l’hora de comprar el peix i el marisc i per preparar-los abans de la cocció. El gruix del llibre està format per 100 receptes il·lustrades amb magnífiques fotografies a tot color que ens mostren la presentació final del plat.

L'autora
Mariona Quadrada(Reus 1956) es va llicenciar en filologia catalana l’any 1979 per la UB. El 1984 va crear l’escola de cuina Taller de Cuina Mariona Quadrada a Reus i, des de llavors, es dedica a la docència culinària. L’any 1996 va presentar la ponència “El Paisatge de Secà” dins l’àmbit del 2n Congrés Català de la Cuina. Ha publicat més de quaranta llibres de cuina, ha participat en múltiples projectes per a institucions, programes de ràdio, televisió i escriu articles per a diverses publicacions. Actualment continua la tasca culinàrio-educativa i segueix recollint les seves experiències en llibres com aquest.

El fotògraf
Josep Borrell Garciapons
Realitzà estudis d’arquitectura. Estudià disseny i fotografia a l’escola Eina. Va ampliar la seva formació de tècniques fotogràfiques a Barcelona i Suïssa. Ha realitzat la il·lustració fotogràfica en onze llibres de guies, de literatura, art i gastronomia. Ha publicat fotografies en portades de revistes d’arquitectura, fotografia i moda i ha il·lustrat també catàlegs d’art. La seva obra ha estat exposada a Reus, Tarragona, Barcelona i Palma i ha realitzat reportatges fotogràfics en 31 països.

Fitxa tècnica
Títol: Peix, marisc i bacallà, un regal de l'aigua
Autors: Mariona Quadrada (textos) i Josep Borrell (fotografies)
Col·lecció: Amb Gust de Mediterrani
Número de pàgines: 120
Il·lustracions: 63
Enquadernació: Tapa dura
Mides: 24 x 22,5 cm
Preu: 23,5 euros
ISBN: 84-9791-176-8