10/3/08

Memòries d'un campió


Vicenç Bigas, al diari El 9 Nou del divendres 7 de març va publicar una noticia sobre l’aparició del llibre Melcior Mauri o una altra forma de lluitar contra el temps (Cossetània Edicions), de Josep M. Cuenca. Bigas exposa l'important paper d'aquest llibre com a recull d'una biografia esportiva imprescindible en la història del ciclisme català:
"Melcior Mauri s'ha convertit en el segon osonenc a treure al carrer la seva biografia esportiva. Però mentre Àlex Crivillé ho feia poc després d'aconseguir el Campionat del Món de 500 cc, el guanyador de la Vuelta a Espanya de 1991 ha esperat que passés un lustre de la seva retirada per donar a llum Melcior Mauri o una altra forma de lluitar contra el temps (Cossetània)."
"Pel corredor, recollir en un llibre la seva trajectòria professional "era una cosa que feia un temps que en parlàvem" i per l'autor del text "és un acte de justícia" cap al segon millor ciclista català de tots els temps que va acabar trobant un suport editorial. De fet, només hi ha un precedent en el cas de Miquel poblet, amb un llibre autoeditat que "és escandalós que sortís quan ja era septuagenari", segons Cuenca, que defineix el seu treball amb mauri com un "llibre de cultura esportiva" però destinat a "un públic molt ampli", escrit en un estil planer en què molts osonencs hi veuran reflectits episodis de la seva vida vinculats a la dilatada trajectòria del corredor."

Fotografia: Melcior Mauri durant el "Crono" de la Setmana Catalana de l'any 1999